~ simran ~ - Kalendarium klasser workshops
 -
Klasser Workshops Retreat 2018

Höstterminen 2018 Kundaliniyoga och meditation

Kundaliniyogan är ett tillfälle till den så viktiga återhämtningen i vardagen. En stund då vi kan få gå in i oss själva, uppleva vår kropp och vårt inre rum - egentid som ger så mycket tillbaka och investerar i vår hälsa.Kundaliniyoga kan alla göra, och det finns ett yogiskt uttryck som säger ”att uppleva den är att lita på den”. Effekten av att göra ett kundaliniyoga pass brukar visa sig på en gång; god kvalitetssömn på natten, och lugn klar energi på dagen. Det är en gammal yogatradition som nu har utbrett forskningsstöd från studier gjorda på Karolinska Sjukhuset, men också i Europa och Usa.Under terminen lär du dig enkla och effektiva sätt att förebygga och dämpa oro, och i veckobreven utvecklas kunskapen om yoga och hälsa.Varmt välkommen att ta del av kundaliniyogans gåvor! 

Måndagar kl 18.30, Björkhagen, Johanneshov
Tisdagar kl 17.00, Kungsholmsgatan 17, Stockholm

Start: v35, 27&28 augusti
Pris: 2,500:-  12 ggr, friskvårdsbidrag går att använda

Hälsningar,Siri Simran MalmhakeKundaliniyogalärare sedan 2002, 30 års yogautövande, ayurvedisk hälsorådgivare och terapeut, neurovetenskap och beteende, mindfulness instruktör 

Workshop "Hållbart - inifrån och ut"

Vi behöver ta mer ansvar för klimatet och framtiden, och den här workshopen handlar om vad vi kan göra för att skapa hållbarhet både för vår personliga hälsa och miljön. Holistiskt går de två sfärerna av det personliga och det större sammanhanget hand i hand. 
* Kundaliniyoga och meditation, avslappning, för stressreducering; så hanterar du vardagsstressen för hållbar hälsa. Med Siri Simran Malmhake; Yogalärare sedan 2002, ayurvedisk hälsorådgivare och terapeut, neurovetenskap och beteende, mindfulness instruktör 
* Vegansk vardag – om maten som skapar hälsa för ett hållbart liv, och samtidigt är klimatsmart; så här lagar du gott veganskt, det här behöver du veta för optimalt näringsintag. Med Isabelle Mulkerrins; Hälsocoach med inriktning nutrition samt internationell bloggprofil inom kost, träning, mental hälsa 

Datum: söndag 23 september 
Tid: 13.00-17.00 Pris: 880:- vi bjuder på hälsofika med dryck och rawfood snacks Plats: Studio Levels, Kungsholmsgatan 17, Stockholm   

Workshop ”Hjärnhälsa – så håller du din hjärna frisk genom åren och undviker kognitiva problem” 

Med modern medicin kan vi förväntas leva till 100 års ålder. Men för att det ska vara önskvärt behöver också hjärnan vara frisk och kognitionen fungera. Den här workshopen får du lära dig hur du tar hand om den viktigaste delen av din kropp. Kundaliniyoga, meditation, avslappning. Föreläsning om vad hjärnan behöver för att uppnå optimal hälsa och välfungerande kognition. 

Datum: söndag 14 oktober 
Tid: 14.00-17.00 
Plats: Siris yogastudio Björkhagen, Johanneshov 
Pris: 660:- inklusive hälsofika   

Föreläsning på arbetsplatsen: Jag gör även föreläsningar som passar arbetsplatser; 50min om hjärnan, eller 3h workshop om hjärnan och funktioner, där stressreducerande övningar och tekniker från mindfulness och KBT ingår. Intresset för hjärnan har ökat enormt på senare år och många vill veta mer om vad man kan göra för att ta hand om den – vad är bra och vad är mindre bra, kan man undvika demens eller är det oundvikligt, går det att öka sitt IQ. Om du tror det här skulle passa din arbetsplats, förening eller organisation får du gärna kontakta mig.    


Retreat i tystnad med kundalini yoga och meditation på Frötuna gård & retreat,
24-26 augusti, 2018

Finn friden och kraften igen med dessa dagar i retreat. Tre dagar utan onödiga störningar som tar av uppmärksamhet och kraft, vi lägger undan våra digitala enheter och sociala uppkoppling - tre dagar då du istället yogar och mediterar morgon och kväll, äter ren vegansk kost, tar ett värmande avkopplande hamambad, landar i dig själv samt gör det din själ längtar efter - kanske att bara vila, vandra i vacker natur, läsa, måla, skriva, dansa?
Vi bor på Frötuna gård & retreat, www.frotuna.nu, strax utanför Uppsala. En vacker herrgård som gjord för kontemplation. Retreaten är i tystnad förutom vid undervisningstillfällena, skulle behov av att prata om något dyka upp finns jag tillgänglig att lyssna och dela med mig av yogisk livssyn. Vi kommer gå djupare in i Kundalini yoga och meditation för släppa det vi bär på i onödan och komma tillbaka till vår glädje, lust och kreativitet. Jag berättar också mer om neurovetenskap och hjärnan, och varför yoga och meditation är så effektfullt.
En gåva till dig själv och ett andrum i livet.

* Helpension vegan närproducerat, och hälsofika fm, em, kväll, te/kaffe, frukt/nötter
* Eget rum 
* Yoga och meditation morgon och kväll x 5
* Undervisning om hjärnan
* Hamambad med vilorum, bastu, pool
* Tillgång till salonger, meditationsrum, promenader etc
* Allt inkluderat 4900:-  Yoga och meditation räknas som friskvård

Program:

Fredag 24 augusti: 
17.00  Incheckning och nycklar till rum
17.30  Välkomst träff, Siri berättar om helgen, mindfulnessmeditation, rundtur
18.00  Middag
19.30  Yoga och meditation
21.00  Kvällsfika

Lördag 25 augusti
08.00  Frukost
09.00  Kundaliniyoga och meditation
10.30  Förmiddagsfika
10.45-12.00  Om hjärnan och beteende
12.30  Lunch
Egentid
15.00-18.00  Hamambad, bastu, pool, spa
18.00  Middag
19.30  Kundaliniyoga och meditation
21.00  Kvällsfika

Söndag 26 augusti
08.00  Frukost
09.00  Kundaliniyoga och meditation
10.30  Förmiddagsfika
10.45  Om hjärnan och hur man behåller kognitiv hälsa
12.30  Lunch
Egentid
14.30  Vila med singing bowl, meditation, samtal
15.30  Utcheckning
16.00  Hemresa

Att gå i retreat är gammal andlig tradition som vi nu behöver mer än någonsin. Varmt välkommen att kontakta mig på tel. 0707463960  eller maila info@simrancenter.com för att boka plats

Retreat på Mallorca, "Women in Leadership", 10-13 maj

Det här blir en långhelg att minnas. Vi bor på ett vackert lyxigt litet spa hotell med ayurvediskt spa. Morgonen spenderar vi med yoga och meditation, och förmiddagen med ledarskaps coach Lorna Macdowell som tar oss igenom kunskapen om att leda från inre värderingar, samt finna balans i livet. Eftermiddagarna är egentid för sol och bad, shopping, utflykter, spabesök. Priset inkluderar hotell, halvpension, all yoga och workshops ca 8,000:-  Kontakta mig på info@simrancenter.com om du tycker det här låter intressant.Retreat med Kundalini yoga  och Ayurveda, Frötuna gård,
8-10 juni 2018

Detta retreat tillfälle får du både chansen att fördjupa dig i kundalini yogans välgörande effekter på kroppen och uppleva inre stillhet i meditation, samt lära dig mer om Ayurveda - yogans systervetenskap om kost och hälsa. Jag delar med mig på ett lättförståeligt och praktiskt sätt hur Ayurvedan fungerar och hur man använder den i vardagen för sin egen och familjens hälsa och energi. Tid för frågor och samtal kring Ayurveda. Du kommer även få en personlig pulsläsning om 5 minuter om så önskas.
Maten är utsökt, nyttig och närande i vacker miljö. Under egentiden har du chans att promenera, vila, läsa, fota eller vad din själ längtat efter. Ett spabesök i det härliga hamamet ingår också.

* Helpension vegan, och hälsofika fm, em, kväll, te/kaffe, frukt/nötter
* Eget rum 
* Yoga och meditation morgon och kväll x5
* Undervisning i Ayurveda
* Hamambad med vilorum, bastu, pool
* Tillgång till salonger, meditationsrum, promenader etc
* Allt inkluderat 4900:-
Boka gärna i tid för att vara säker på plats, info@simrancenter.com Välkommen!

Program Kundalini yoga, spa och Ayurveda, 8-10 juni 2018 Frötuna gård & retreat
En helg med härlig yoga, ayurvedisk kunskap för hälsan, avstressande spa, sköna promenader och god mat – varmt välkomna hälsar Siri och personalen på Frötuna gård & retreat!
Fredag 8 juni:
17.00 Incheckning och utdelning av rumsnycklar
17.30 Välkomstmöte – Siri berättar om helgen, och guidad mindfulness meditation
18.00 Middag – vegetarisk
19.30-21.00 Kundalini yoga och meditation
21.00 Kvällsfika
Lördag 9 juni:
08.00 Frukost
09.00 Kundalini yoga och meditation
10.30 Förmiddagsfika med hälsosnacks
10.45-12.00 Ayurveda – grunder, principer, kost, livsstilsråd, finna sin egen dosha/konstitution
12.30 Lunch – vegetarisk
Egentid
15.00-18.00 Hamambad och spa
18.00 Middag – vegetarisk
19.30-21.00 Kundalini yoga och meditation
21.00 Kvällsfika
Söndag 10 juni:
08.00 Frukost
09.00 Kundalini yoga och meditation
10.30 Förmiddagsfika
10.45 Ayurveda – balans/obalans, förebygga och bota, livsstilsråd, hjärna/hormoner/stress/sömn mm
12.30 Lunch – vegetarisk
Egentid
14.00-15.30 Personlig pulsläsning med iris/nagel/tung diagnostik, frågestund, meditation, avslut
16.00 Utcheckning och hemresa
Site Builder drivs av  Vistaprint