~ simran ~ - Retreat Klasser Workshops
 -
Klasser   Workshops   Retreat    2019

Workshop "Mindful selfcompassion mot stress"

Selfcompassion - ett nytt sätt att tänka, ett nytt sätt att vara, som har potential att bli den gamechanger vi behöver för att leva med inre styrka och glädje i livet.

Vi har alla en inre kritisk röst som ofta blir extra hård när vi går igenom svårigheter. Den vill egentligen hjälpa genom att skydda oss mot smärtsamma upplevelser, men den stjälper och stjäl vår energi genom sitt klankande och klagande på vårt värde och duglighet. Men det finns sätt att komma till rätta med denna gamla omedvetna vana, och istället finna ett bättre och mer hållbart sätt att tilltala sig själv och besvara våra behov.

På den här workshopen får du lära dig:

♡ Bakgrunden till selfcompassion
♡ Forskningen som stödjer denna intervention
♡ Hur din personliga nivå av självmedkänsla ligger
♡ Hur selfcompassion fungerar och varför
♡ Övning och upplevelse
♡ Insikt, reflektion, verktyg
♡ mm

Din lärare Siri Simran Malmhake har utövat meditation & yoga i över 30 år, varav 20 år som lärare och ansvarig för klassverksamheten på spa hotell. Utbildad i MBSR enligt Jon Kabat Zinn (1 år), KBT (1 år), samt CFT1 av professor Russell Kolts. Studier i Neuroscience and behaviour, samt certifierad Brain health coach av Dr Daniel Amen.

Siri föreläser och leder workshops i ämnet för att finna sätt att minska stress både på individ och gruppnivå på arbetsplatser, såväl som öppna workshops för allmänheten.

Plats: Fjädern & Elefanten Studios, Frödingsvägen 9, Fredhäll, Stockholm
Tid: 14.00-16.30
Datum: Lördag 2019-11-02
Pris: 600:-
Boka: siri@sirisimran.se
Obs! Plats måste förbokas

Hälsofika ingår, ha mjuka kläder för rörelse och vila, ta med papper och penna. Varmt välkommen!

Siri

Kundaliniyoga och meditation Hösttermin 2019 

Kundaliniyogan är ett tillfälle till den så viktiga återhämtningen i vardagen. En stund då vi kan få gå in i oss själva, uppleva vår kropp och vårt inre rum - egentid som ger så mycket tillbaka och investerar i vår hälsa. Kundaliniyoga kan alla göra, och det finns ett yogiskt uttryck som säger ”att uppleva den är att lita på den”. Effekten av att göra ett kundaliniyoga pass brukar visa sig på en gång; god kvalitetssömn på natten, och lugn klar energi på dagen. Det är en gammal yogatradition som nu har utbrett forskningsstöd från studier gjorda på Karolinska Sjukhuset, men också i Europa och Usa. Under terminen lär du dig enkla och effektiva sätt att förebygga och dämpa oro, och i veckobreven utvecklas kunskapen om yoga och hälsa.Varmt välkommen att ta del av kundaliniyogans gåvor! 
Måndagar kl 18.30, Björkhagen, JohanneshovTisdagar kl 17.00, Frödingsgatan 9, Stockholm
Start: 2 och 3 september Pris: 2,200:-  10 ggr, friskvårdsbidrag går att användaBoka: siri@sirisimran.se
Hälsningar,Siri Simran Malmhake Kundaliniyogalärare sedan 2002, 30 års yogautövande, ayurvedisk hälsorådgivare och terapeut, neurovetenskap och beteende, mindfulness instruktör, KBT, CFT 
Kundaliniyoga och compassion tyst retreat mot stress på Frötuna gård & retreat 6-8 december 2019 

Denna helg får du chansen till djup återhämtning genom mjuk lugn yoga, guidad vila, och meditation. Du får också lära dig hur du kan må bättre mentalt och vad du kan göra mot stress både i skarpt läge och långsiktigt. Helgen är en balans av upplevelse, fördjupad kunskap, vila och återhämtning. Tystnaden mellan sessionerna ger ro och frid, tid för kontemplation och det din själ längtar efter. Kanske bara att vila, att krypa upp i en soffa och läsa en bok, skriva, eller ta en promenad i det vackra landskapet. Maten är näringsrik och närproducerad, helt växtbaserad, god och nyttig. Du får också tillgång till det fina varma hamam spaet, bastu och pool för en avkopplande stund där du kan låta spänningar smälta bort och sinnet lyftas av den vackra doften från rosor. 

Din retreatledare, Siri Simran Malmhake, har utövat yoga och meditation i över 30 år. Certifierad inom KBT, och MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction enligt Professor Jon Kabat-Zinn), och även Brain Health Coach av Amen University, Usa, samt har studerat Neuroscience and behaviour, och har gått utbildning i CFT, Compassion Focused Therapy, med Professor Russell Kolts. 

Du kommer att få lära dig och uppleva hur du kan ändra ditt inre klimat till något riktigt fint som ger dig ett hållbart och glädjefyllt liv. Siri delar också med sig av sin kunskap om hur hjärnan fungerar och samspelar med hjärtat, och genom förståelse och utövande kan vi påverka oss själva att må så bra som möjligt. 

Frötuna gård & retreat en halvtimme utanför Uppsala är en anrik plats som gjord för kontemplation. Lugnet och det som är vackert uppfyller omgivningen, och det var här som Mirakelkursen först översattes från engelska till svenska för länge sedan.

Varmt välkommen till denna retreat för att släppa stress och yttre stimuli, och få landa i det tysta och sköna istället. Ingen tidigare erfarenhet behövs. 

Datum: 6-8 december, 2019 
Tid: Fredag kl 17.00 till söndag kl 14.00 
Enkelrum 
Helpension med fika förmiddag, eftermiddag, kväll 
Yoga, vila, meditation x4 
Föredrag, session, hjärna stress compassion  x2 
Hamam spa lördag eftermiddag 
Pris: 5,300:- 
Boka: Email till siri@sirisimran.se 
Tel: 0707 463960 

Program:
 
Fredag 6 december: 
17.00 Incheckning 
17.30 Välkomstmöte med guidad meditation 
18.00 Middag (ej tystnad) 
19.30 Kundaliniyoga, vila, meditation 
21.00 Kvällsfika 

Lördag 7 december: 
08.00 Frukost (tystnaden har påbörjat) 
09.00 Kundaliniyoga, vila och meditation 
10.45 Förmiddagsfika 
11.00-12.00 Session föredrag övning, hjärnan, compassion 
12.30 Lunch 
Egentid 
15-18.00 Hamambad (om man vill) 
18.00 Middag 
19.30 Yoga, vila, meditation 
21.00 Kvällsfika 

Söndag 8 december: 
08.00 Frukost 
09.00 Yoga, vila, meditation 
10.45 Förmiddagsfika 
11.00-12.00 Session, föredrag, övning, hjärnan, compassion mm 
12.00 Lunch 
13.15 Avslut med samtal för dem som vill, eller egentid om man föredrar 
14.00 Avfärd 

Så här säger några tidigare deltagare om retreaten: 

"Tack för en helt underbar helg. Siri är en fantastisk lärare på alla vis. Jag kände att jag utvecklades ännu mer i kundaliniyogan och fick göra flera övningar som jag inte gjort tidigare. Allt Siri berättade och lärde oss var så fint och så sant.  Så mycket tänkvärt och klokt Siri sa, alla borde gå en kurs med henne. Önskar jag bodde i Stockholm så jag kunde gå på Siris yogaklasser.  Den här helgen lever jag på länge!" Annika Håll Lindström    

 "Helgen var helt fantastisk och så effektfull tillsammans med  tystnaden som jag längtat så mycket efter. Det fantastiska lugnet som kommer av att få äta långsamt, smaka på maten, bara var utan att behöva konversera och vara trevligt social. Det var så skönt att få vara i sin egna bubbla och varva den med meditation och  yoga i denna fantastiska miljö  Jag kommer gärna igen på nästa retreat på Frötuna och jag kan varmt rekommendera Siri.” Anna Lind    

 ”Jag vill tacka för en fantastisk yoga helg med Siri och underbara Frötuna. Det var den mest professionella yoga undervisningen jag fått (jag har hållit på i många år), Siri kan yogan från grunden. Siri har stabiliteten och andligheten, vilket är två delar som måste finnas med. Hon kan dessutom "hålla i" hela gruppen med dess olika behov. Varmt tack, tills vi ses igen!” Åsa Weitzberg 
Workshop för Mor och dotter
En rolig och lärorik workshop där vi får både gammal kunskap och modern vetenskap för hälsan. 
Siri leder yogan för stressreducering och lär ut användbara tekniker. Hon berättar också om Ayurvedisk kost och örter som hjälper oss genom livet.
Isabelle, Siris dotter, är examinerad inom nutrition och hälsovetenskap. Av henne får vi både träning vi kan göra hemma för styrka och kondition, och kost baserad på vetenskapliga rön.
Varmt välkomna alla härliga tjejer, oavsett ålder!
Plats: Siris yogastudio, Björkhagen, Johanneshov
Tid: söndag 13 januari, kl 14-17.00
Pris: 995:- för två personer, inklusive hälsofika

Workshop Yoga för par
Tid att vara tillsammans, göra något roligt och annorlunda, fördjupa relationen.
Ni yogar och mediterar tillsammans, gör övningar, vilar och skrattar. 
Siri assisteras av sin man Peter. Man behöver ingen tidigare erfarenhet av yoga eller någon speciell smidighet.
Varmt välkomna alla härliga par!
Plats: Siris yogastudion, Björkhagen, Johanneshov
Tid: söndag 20 janurari, kl 14-17.00
Pris: 995:- för två personer, inklusive hälsofikaWorkshop ”Hjärnhälsa – så håller du din hjärna frisk genom åren och undviker kognitiva problem” 
Med modern medicin kan vi förväntas leva till 100 års ålder. Men för att det ska vara önskvärt behöver också hjärnan vara frisk och kognitionen fungera. Den här workshopen får du lära dig hur du tar hand om den viktigaste delen av din kropp. Kundaliniyoga, meditation, avslappning. Föreläsning om vad hjärnan behöver för att uppnå optimal hälsa och välfungerande kognition. 

Datum: söndag 5 maj
Tid: 14.00-17.00 
Plats: Siris yogastudio Björkhagen, Johanneshov 
Pris: 660:- inklusive hälsofika   

Föreläsning på arbetsplatsen: Jag gör även föreläsningar som passar arbetsplatser; 50min om hjärnan, eller 3h workshop om hjärnan och funktioner, där stressreducerande övningar och tekniker från mindfulness och KBT ingår. Intresset för hjärnan har ökat enormt på senare år och många vill veta mer om vad man kan göra för att ta hand om den – vad är bra och vad är mindre bra, kan man undvika demens eller är det oundvikligt, går det att öka sitt IQ. Om du tror det här skulle passa din arbetsplats, förening eller organisation får du gärna kontakta mig.  

Workshop "Stress" Söndag 24 mars 2019
Stress är grundorsaken till många fysiska och psykologiska problem. Att leva under stress är en del av det moderna livet, speciellt i en storstad som Stockholm.
I den här workshopen får du lära dig om vad stress är och hur det uttrycker sig i vår fysiologi såväl som psyke. Du får lära dig vad du kan göra för att sänka nivån av stress, och hur man kan förebygga stress.
Du får också uppleva djup avkoppling och återhämtning genom rörelseövningar, guidad vila, och meditation.
Siri delar med sig av sin kunskap från yoga och meditation, mindfulness, neurovetenskap och beteende, samt KBT.

Datum: söndag 24 mars
Tid: 14-17.00
Plats: Siris yogastudio, Björkhagen, Johanneshov
Pris: 660:- inklusive hälsofika
Boka: siri@sirisimran.se

   Site Builder drivs av  Vistaprint