Allt om ett friskt liv
 -
RSS

Senaste inläggen

A look at the use of AI in digital mental health
Sömn i midsommartider
Om armhålor och svett
Veckobrev 10&11 VT-17 Fysiska kroppen
Veckobrev 8 VT-17 mer om meditativa sinnet

Kategorier

Ayurveda
Chakra
Deodorant
Detox
Detox Ayurvedisk rening April 2016
Emotionell hälsa
Frekvens, ljud, yoga
Hjärnan
Immunförsvaret
Kost
Kundalini yoga 10 subtila kroppar
Magen
Meditation
Råd för solskydd
Rygghälsa
Sömn
Sömn och stress
Stress och beteende
Tarmflora/inflammation/hjärna sambandet
drivs av

Allt om ett friskt liv

A look at the use of AI in digital mental health

Digital access to mental health interventions is becoming more and available, and is predicted to be on the increase. Some of the reasons for its popularity is ease of access and avoiding the stigma of having to look for psychological help, but also its documented success rate. One reason for this might be the honesty a person is willing to share when not confronted by an actual human, as well as cleverly designed programs to both assess problems, severity and consequently suggest suitable interventions to ameliorate symptoms as well as teach tools for psychological skills.

Sömn i midsommartider


Sömn i midsommartider

Hur bra funkar din sömn? Sover du gott i 7-8 timmar är det bara att gratulera. Många lider av olika sömnproblem, och vid den här tiden på året med så många timmars dagsljus blir det extra jobbigt. Jag tänkte därför ge lite råd som jag hoppas blir användbart.

·         Många studier har utförts och resultaten påvisar hur viktig vår sömn är.

Om armhålor och svett


Så här i sommartider dyker ofta recept och råd upp om hur man gör egen deodorant på naturliga ingredienser. Jag använder själv inte kommersiell deodorant utan provar olika naturligare alternativ, gör ibland egen, men oljar alltid in armhålorna när jag gör min dagliga Ayurvediska självmassage morgon och kväll. Jag tillverkar oljor och är nöjd med att veta exakt vad som finns i dem och varför, och de essentiella oljor som ingår har också en antibakteriell effekt.

Veckobrev 10&11 VT-17 Fysiska kroppen


Yoga veckobrev 10 & 11

Kropp fem fysiska kroppen

Att få ha tillgång till en mänsklig fysisk kropp är något mycket speciellt enligt yogan. I över 8 miljoner livsexistenser av varierande slag har vi kämpat på, men nu så änteligen nådde vi en utvecklingsnivå redo att köra det mirakel till fordon som en människas kropp är. Betänk alla orimliga processer, funktioner och sammanhang som måste funka för att vi ens ska kunna ta ett steg eller något så basalt som att andas.

Veckobrev 8 VT-17 mer om meditativa sinnet


Fjärde kroppen – det neutrala sinnet

Ingången till frid. Öppningen till mirakel.

Veckobrev 8

Vårt positiva sinne leder in till aspekten av vårt neutrala sinne. Ett neutralt sinne lägger grunden för kontakten med det större, med det gudomliga, med intelligens och förståelse. Med ett neutralt sinne kan vi etablera kontakt och leva efter värderingar som icke-dömande, vilket i förlängningen stödjer oss att känna oss trygga. Vi inser också att i den gudomliga intelligensen finns ingen ilska eller rädsla, och vi kan få uppleva känslan av extas från att helt enkelt bara leva och ha liv.

Veckobrev 7 Vt-17 Meditativa sinnet


Veckobrev 7

Den fjärde kroppen kallas också det meditativa sinnet. Det aktiveras främst genom meditation. Det meditativa sinnet är både beroende av och samspelar med det beskyddande och det positiva sinnet – med ett fungerande meditativt sinne tar man beslut nästan intuitivt – ett övervägande av plus och minus sidor sker automatiskt. En person med ett välutvecklat meditativt sinne är alltid en bra lyssnare. Och om man är i närheten av en person med ett meditativt sinne kan man känna det – man blir själv en del av lugnet, och det är en av gåvorna av ett regelbundet meditationsutövande att kunna påverka sin omgivning på ett positivt sätt.

Mer om tredje kroppen Positiva sinnet


Yoga veckobrev 6 Vt-17

Tredje kroppen - det expansiva sinnet

Ett välfungerande positivt sinne kan få oss att känna eufori och glädje. Det balanserade sinnet ger oss energi och vilja att uppleva föreningen och harmonin i livet som uppstår när vårt ego stävjas lite och vi förstår vår egen gudomlighet. Det är dess balanserade funktion. Om tredje kroppen är dominerande och inte i balans med den andra (det beskyddande/negativa sinnet) så riskerar vi att dras med eller själva uppmuntra till orealistiska drömmar och handlingar.

Veckobrev 5 Vt-17 positiva sinnet


Yoga veckobrev 5 VT-17

Tredje kroppen ”Det expansiva, positiva sinnet”

”Gudomlighet eller dumhet”

Är jag öppen för alla möjligheter i livet, släpper jag in dem? Vågar jag hoppas, vågar jag tillåta mig det goda?

Det expansiva sinnet ser den positiva kärnan i alla situationer och alla varelser. Det är stort och tar in allt, och alla resurser. Det gör dig viljestark och tillåter dig att använda din kraft med lätthet och ödmjukhet.

Mer om andra kroppen beskyddande sinnet


Yoga veckobrev 4 VT-17

Två vill alltid bli ett, vi har alla en längtan efter förening av något slag, och det kan även ses i resten av naturen och dess samspel. En balanserad andra kropp ”det beskyddande sinnet” vilket är en mental kropp, hjälper oss att skapa rätt sammanhang och rikta vår längtan åt rätt håll.

Vi söker efter en partner, en grupp, en organisation, kanske ett politiskt parti. Vi söker efter likasinnade, att höra till, samma klädstil, samma livsstil, samma status.

Den andra yogiska kroppen, beskyddande sinnet


Yoga veckobrev 3 VT-17

Andra lagret/kroppen/hinnan är ”det beskyddande sinnet” även kallat det negativa sinnet. Det beskyddande sinnet hjälper oss att ge form till själens kreativa längtan efter att materialiseras och synliggöras. Andra kroppen ger oss en längtan efter samhörighet och sammanhang, både i den världsliga vardagen och i ett större andligt perspektiv. Den här längtan tar sig ultimat i uttryck när vi förstår vår egen gudomlighet – vi är alla förklädda gudar.
Site Builder drivs av  Vistaprint