Yoga semester i Connemara, Irland
 -
RSS

Senaste inläggen

A look at the use of AI in digital mental health
Sömn i midsommartider
Om armhålor och svett
Veckobrev 10&11 VT-17 Fysiska kroppen
Veckobrev 8 VT-17 mer om meditativa sinnet

Kategorier

Ayurveda
Chakra
Deodorant
Detox
Detox Ayurvedisk rening April 2016
Emotionell hälsa
Frekvens, ljud, yoga
Hjärnan
Immunförsvaret
Kost
Kundalini yoga 10 subtila kroppar
Magen
Meditation
Råd för solskydd
Rygghälsa
Sömn
Sömn och stress
Stress och beteende
Tarmflora/inflammation/hjärna sambandet
drivs av

Allt om ett friskt liv

Yoga semester i Connemara, Irland

Yoga resa Den 10-15 juni 2012 går första yogaresan från Sverige till Connemara på Irland. Jag som leder resan har bott många år i det område vi reser till. På Irland har jag jobbat sedan 10 år heltid med yoga och ayurvediska behandlingar, både på hotellspa och med mitt eget företag anlitad av vård och skola, och företag. Connemara finns förstås kvar i mitt hjärta och det är därför fantastiskt att kunna erbjuda andra att få uppleva detta landskap.
 
Det är inte lätt att beskriva upplevelser, men denna del av världen längst ut på västkusten av Irland, vid Atlantens rand har inspirerat mycket poesi, konst och musik. Det är kanske genom konsten man uttrycker Connemara bäst. Det finns en vild skönhet, något levande i landskapet, något som talar, viskar och pockar. Det finns dagar när ljuset är perfekt och Connemara ler sitt vackraste leende. Det finns också nätter när indigo mättade stormar sliter i allt som vågar stå i dess väg. Här finns oceanens ständiga rörelse, vita sandstränder och betande kor, ja överallt djurliv - får, falkar, sälar och även delfiner. Här finns så många känslor i naturen, att man tillåts att själv få tillgång till sitt eget inre liv. Och plötsligt snubblar man över en liten bäck på heden som porlar i glittrande solsken, och allt var kanske bara en dröm..
 
Även om detta är en yoga resa så känns det viktigt för mig att deltagarna får spendera tid utomhus för upplevelsen av Connemara. På eftermiddagarna är vandringar och utflykter anordnade. En eftermiddag vandrar vi utmed Irlands enda fjord, en mycket gammal led som endast kan tas till fots. På andra sidan fjorden tornar Mweelray upp sig, Connemaras högsta berg. Vi kommer även att vandra upp för Diamond Hill i nationalparken. Där uppe får man en underbar utsikt över havet och alla små öar utmed Connemaras kust. Irland är ju ett land stöpt i dess dramatiska historia, inte minst Connemara. Det är spännande att få lära sig mer och känna historiens vingslag. Vi besöker det viktorianska Kylemore Abbey Castle med tillhörande trädgård och egen kyrka byggd som en katedral i miniformat, och vi får lära oss om slottets romantiska och tragiska kärlekshistoria. Ett besök i staden Clifden är ett måste. Detta är en genuin irländsk småstad i hjärtat av Connemara, här hålls de årliga Connemara ponny försäljningarna som är en folkfest. Många små pubar och ett levande traditionellt musikliv med tillhörande dans.
 
Men som sagt, vi får inte glömma bort yogan! Varje förmiddag blir det Kundalini yoga och klasser med relevanta ämnen som Ayurveda, kost, frisk hjärna, stresshantering. Jag brukar säga att jag gillar saker som fungerar som de ska och gör det de säger på burken :) Så är det med Kundalini yoga. Man mår bättre helt enkelt. På alla plan. De dynamiska men ganska lätta övningarna stimulerar, renar och ger energi. Man får ut toxiner, ökar förbränningen, stimulerar sin egen entusiasm och inre kraft. Plus lugn och fokus. Vad mer behöver man för att börja leva sitt liv fullt ut?
 
Hotellet vi bor på heter Renvyle House och ligger precis vid havet på en halvö. Detta är egentligen ett gammalt gods med tillhörande mark som nu har rosen och örtträdgårdar, Connemara ponnies, golfbana, tennisbanor, egen forellsjö, krocket plan och boule, och swimming pool. Jag fick äran att vara med och utforma spadelen i indisk stil, med härliga färgkombinationer som elektrisk blå, tuggummi rosa och blodapelsin orange. Hotellet har en alldeles egen varm stämning, det är lätt att få kontakt både med andra gäster och personal, man förstår att hotellet vinner många priser och utmärkelser både för personlig service och den fantastiska maten.
 
Ja det här var lite om hur yoga semestern ser ut. Allt jag kan säga nu är att om du någonsin känt en längtan till den Gröna ön, eller om du känner att ditt liv behöver en nystart, eller att du är i behov av påfyllning, eller att du vill träffa nya vänner, värme och gemenskap - då ska du definitivt fundera på att ta denna resa. Du är också välkommen att ta kontakt med mig för mer information, eller kanske komma till Simran Center på Kungsholmen för att prova på en klass med mig och en pratstund.
 
Väl mött!
 
 Siri Simran Malmhake
 
RHHleisure25RHHstaff1
       


RHHexterior17
Site Builder drivs av  Vistaprint