Hjärtats revolution
 -
RSS

Senaste inläggen

A look at the use of AI in digital mental health
Sömn i midsommartider
Om armhålor och svett
Veckobrev 10&11 VT-17 Fysiska kroppen
Veckobrev 8 VT-17 mer om meditativa sinnet

Kategorier

Ayurveda
Chakra
Deodorant
Detox
Detox Ayurvedisk rening April 2016
Emotionell hälsa
Frekvens, ljud, yoga
Hjärnan
Immunförsvaret
Kost
Kundalini yoga 10 subtila kroppar
Magen
Meditation
Råd för solskydd
Rygghälsa
Sömn
Sömn och stress
Stress och beteende
Tarmflora/inflammation/hjärna sambandet
drivs av

Allt om ett friskt liv

Hjärtats revolution

Under sommaren har vi "drop-in" yoga på Simran Center på tisdagar. Bra om man är i stan eller vill ta med en vän att prova Kundalini Yoga och dess effekter.
 
 
Förra veckan gjorde vi ett pass för föryngring som stödjer kroppens alla processer och ökar livskraften. Denna vecka (24 juli) gör vi ett pass för hjärtat och det elektromagnetiska fältet.
 
EQ (Emotional Quotient) håller sakta på att bli lika respekterat som IQ. Vetenskapen kan nu visa att neuropeptider inte bara finns i hjärnan utan även i resten av kroppen framförallt i magen och i hjärtat. Förträng dina känslor och du förtränger kroppen vilket förr eller senare resulterar i ohälsa. Våra känslor kommunicerar till oss hela tiden, och stödjer dessutom kommunikation, samarbete och relation mellan människor. Detta är oerhört viktigt för artens överlevnad och vidarutveckling.
 
Läkaren Leonard Laskow upptäckte i sin forskning om känslor och hälsa att sjukdom ofta uppstod om patienten hade svårighet med någon av dessa känslor: att ta emot kärlek, att uppleva njutning, att uttrycka och frigöra ilska, att förlåta, att känna tillit.
 
När jag läste detta insåg jag något jag funderat på en tid. Varför viftar jag bort komplimanger, hittar en rationell orsak till varför någon säger de älskar mig, tror att jag är den som generöst kan slösa med kärlekshandlingar men blir generad när jag ska ta emot?
 
Jag har nu satt igång läkandet. På väggen vid synlig plats sitter affirmationer för att nå det undermedvetna: kärlek finns överallt, jag är öppen för att ta emot kärlek, jag ser kärlek.
 
Yoga och meditation transformerar och öppnar upp. Hjärtchakrat är luftens element, lika oändligt och livsviktigt. Paradigmskiftet som sker nu globalt är en rörelse på ca 40cm, från huvudet till hjärtat. Det är dags att revidera den mekanistiska synen på människan som enbart hyllar det "rationella", skapar separation mellan människor och är egenvinningens ledstjärna.
 
Kanske inte alla vill och kan, men vi är många som vill hela oss själva, våra unga kan ofta se med oförstörd blick och har energin att göra bättre, och våra gamla kan med ålderns erfarenhet förklara vad som är viktigt om vi tar tid att lyssna. Jag tror på oss Homo Sapiens, och artens fortsatta evolution. 
 
 
 
 
Site Builder drivs av  Vistaprint