Vardagsgurus
 -
RSS

Senaste inläggen

A look at the use of AI in digital mental health
Sömn i midsommartider
Om armhålor och svett
Veckobrev 10&11 VT-17 Fysiska kroppen
Veckobrev 8 VT-17 mer om meditativa sinnet

Kategorier

Ayurveda
Chakra
Deodorant
Detox
Detox Ayurvedisk rening April 2016
Emotionell hälsa
Frekvens, ljud, yoga
Hjärnan
Immunförsvaret
Kost
Kundalini yoga 10 subtila kroppar
Magen
Meditation
Råd för solskydd
Rygghälsa
Sömn
Sömn och stress
Stress och beteende
Tarmflora/inflammation/hjärna sambandet
drivs av

Allt om ett friskt liv

Vardagsgurus

Yoga - vad har dina bekanta för ide' om vad du gör? Går till en klass en gång i veckan, har hittat en motions och avstressningsform som passar, att du är trendig, snart kommer ha en buddhas lugn och träpärlor runt halsen, har fått köpa lite nya trikåer, samt kommer se extra snygg ut på stranden i sommar?  ;)
 
Kanske stämmer allt eller lite av det där, det är inget fel att må bra av nya trikåer, men det är också något annat, något mer.. 
 
I söndags utövade jag min dagliga fysiska och meditativa yogapractice på en vardagsrumsmatta i ett hus på landet, med familjen som runt omkring mig fortsatte sina egna bestyr. De är vana med att ha en yogini i vardagen som inte använder en specifik plats, matta eller klädsel för sitt utövande. Vad  som slog mig var deras naturliga och okonstlade respekt för det jag gjorde. De om några har förstått att i yoga sker något heligt - en människa stämmer träff med sig själv. Kropp, sinne, känslor, själ - hela paketet ocensurerat - vad kan vara heligare än det. När jag möter mig själv får jag chansen att se, förstå, läka, förändra. Jag ger mig själv chansen att bli den jag verkligen är. Essensen av yogautövande är föreningen med sin egen sanna essens. 
 
Det är 32 år sedan jag blev introducerad till yoga, och ändå lär mig yogan ständigt nytt. Livet och jag som en dynamisk dans i mysterium och kunskap. Läste någonstans en sådan "hitta din yogaform" med pilar att följa. Alla möjliga och omöjliga yogaformer fanns med (stolyoga? mansyoga??). Om man följde pilarna "vill du röra på kroppen?" "vill du leva med ett riktigt öppet hjärta?" så hamnade man på Kundalini Yoga. Japp,  ja tack gärna!
Site Builder drivs av  Vistaprint