Dags för detox - the easy way
 -
RSS

Senaste inläggen

A look at the use of AI in digital mental health
Sömn i midsommartider
Om armhålor och svett
Veckobrev 10&11 VT-17 Fysiska kroppen
Veckobrev 8 VT-17 mer om meditativa sinnet

Kategorier

Ayurveda
Chakra
Deodorant
Detox
Detox Ayurvedisk rening April 2016
Emotionell hälsa
Frekvens, ljud, yoga
Hjärnan
Immunförsvaret
Kost
Kundalini yoga 10 subtila kroppar
Magen
Meditation
Råd för solskydd
Rygghälsa
Sömn
Sömn och stress
Stress och beteende
Tarmflora/inflammation/hjärna sambandet
drivs av

Allt om ett friskt liv

Dags för detox - the easy way

Så här efter helgernas alla utsvävningar kan man känna att både kropp och själ behöver sitt. Yogans vegetariska kost är naturligt stödjande för att hålla sin personliga hälsovikt samt stödja kroppens reningsprocesser. Det är också en kost som är god och varierad och inte någon temporär sommarkatt av "viktminskningspulver" som just nu staplas upp i butikerna. Den yogiska kosten är en glädje att laga och bjuda på, och man slipper backlasheffekten från en tråkig själsdödande pulverdiet som lätt slutar med huvudet i chipspåsen två veckor senare.
Kitcheree är en rätt som kan varieras i det oändliga och en komplett vegetarisk protein. Koka upp basmatiris med mungbönor sakta. Tillsätt allsköns hackade färska grönsaker, se till att ha med ingefärsrot, chilipeppar, lök och vitlök. Värm olja i en panna med din egen kryddblandning tex gurkmeja, curry, paprika, cayenne, spiskummin, svartpeppar. När ris, mungbönor och grönsaker är mjuka rör du ner kryddblandningen. Servera med hackade färska örter, kanske en klick naturell yoghurt. Denna rätt kan också "färskkokas" långsamt i mattermos - låt då ris och bönor först sjuda i vatten i stekpanna i tio minuter, häll sedan alla ingredienser i termosen, täck med vätska och låt stå ca 4 timmar.
Man kan äta kitcheree till alla dagens måltider men till frukost vill kanske våra västerländska smaklökar ha något annat, t ex fullkornsgröt med lingon eller kanel och honung.
Drick gärna vatten med pressad citron och ingefära under dagen för extra skjuts på reningen. Om du dessutom tar en shot av grönt pulver som spirulina, klorella eller vetegräs så hjälper du toxiner skonsamt ut från kroppen. Lägg till lite yoga varje dag så har du ett program för en glad kropp med väl fungerande processer, och resultatet kommer inte att dröja.


Site Builder drivs av  Vistaprint