Mer om andra kroppen beskyddande sinnet
 -
RSS

Senaste inläggen

A look at the use of AI in digital mental health
Sömn i midsommartider
Om armhålor och svett
Veckobrev 10&11 VT-17 Fysiska kroppen
Veckobrev 8 VT-17 mer om meditativa sinnet

Kategorier

Ayurveda
Chakra
Deodorant
Detox
Detox Ayurvedisk rening April 2016
Emotionell hälsa
Frekvens, ljud, yoga
Hjärnan
Immunförsvaret
Kost
Kundalini yoga 10 subtila kroppar
Magen
Meditation
Råd för solskydd
Rygghälsa
Sömn
Sömn och stress
Stress och beteende
Tarmflora/inflammation/hjärna sambandet
drivs av

Allt om ett friskt liv

Mer om andra kroppen beskyddande sinnet


Yoga veckobrev 4 VT-17

Två vill alltid bli ett, vi har alla en längtan efter förening av något slag, och det kan även ses i resten av naturen och dess samspel. En balanserad andra kropp ”det beskyddande sinnet” vilket är en mental kropp, hjälper oss att skapa rätt sammanhang och rikta vår längtan åt rätt håll.

Vi söker efter en partner, en grupp, en organisation, kanske ett politiskt parti. Vi söker efter likasinnade, att höra till, samma klädstil, samma livsstil, samma status. Vi vill vara med, inte hållas utanför och räknas bort. Vi vill lägga vår energi på något och bli en del av det, det blir en del av oss, vi blir till i föreningen av något annat, något större än oss själva.

Det beskyddande sinnet har både denna längtan efter att tillhöra och samtidigt en stoppande effekt. Att balansera detta är vägen till att hitta rätt. Genom yoga och meditation skapar vi balans så att vi får ett välfungerande andra lager som hjälper oss att urskilja var vår energi ska gå och vad som inte är av godo. Genom meditation utvecklar vi det kritiska tänkandet och ett sätt att se verkligheten som den verkligen är, och inte genom dimridåer av förhoppningar och önsketänkande eller tidigare programmeringar.

Den yogiska synen på förening är föreningen mellan vårt lilla jag (ego, personlighet) och vårt högre jag (själen, den gudomliga aspekten). Det är den här föreningen som vi alla ursprungligen längtar efter, det är den som ger den ultimata känslan av trygghet i sig själv, oberoende av omständigheter. Det är också det yoga betyder – sanskrit ”yug” sammansmältning, amalgomering. Och genom att utöva yoga och meditation utvecklar vi integritet och ett verklighetsförankrat seende på livet precis som det är.

Nästa vecka börjar vi med kropp nummer 3 – det expansiva positiva sinnet och dess gåvor i vår utveckling.
#kundaliniyoga

Site Builder drivs av  Vistaprint