Mer om tredje kroppen Positiva sinnet
 -
RSS

Senaste inläggen

A look at the use of AI in digital mental health
Sömn i midsommartider
Om armhålor och svett
Veckobrev 10&11 VT-17 Fysiska kroppen
Veckobrev 8 VT-17 mer om meditativa sinnet

Kategorier

Ayurveda
Chakra
Deodorant
Detox
Detox Ayurvedisk rening April 2016
Emotionell hälsa
Frekvens, ljud, yoga
Hjärnan
Immunförsvaret
Kost
Kundalini yoga 10 subtila kroppar
Magen
Meditation
Råd för solskydd
Rygghälsa
Sömn
Sömn och stress
Stress och beteende
Tarmflora/inflammation/hjärna sambandet
drivs av

Allt om ett friskt liv

Mer om tredje kroppen Positiva sinnet


Yoga veckobrev 6 Vt-17

Tredje kroppen - det expansiva sinnet

Ett välfungerande positivt sinne kan få oss att känna eufori och glädje. Det balanserade sinnet ger oss energi och vilja att uppleva föreningen och harmonin i livet som uppstår när vårt ego stävjas lite och vi förstår vår egen gudomlighet. Det är dess balanserade funktion. Om tredje kroppen är dominerande och inte i balans med den andra (det beskyddande/negativa sinnet) så riskerar vi att dras med eller själva uppmuntra till orealistiska drömmar och handlingar. Man kan ta börsspekulation som exempel på hur det kan gå fel om inte andra kroppens beskyddande spärrar slås på också – vi måste kunna realistiskt kalkylera risker och inte förlora oss i en ”hype” av något slag. Allt möjligt säljs genom överdriven positivitet – köp det här så blir livet underbart fantastiskt!

Med en balanserad tredje kropp finner man sig naturligt i flödet av det högsta bästa – ibland är tiden helt enkelt inte rätt för vissa saker att äga rum – men med tredje kroppen i form så kan vi på ett balanserat sätt projicera ut våra förhoppningar och sedan intuitivt följa med i det som är. Optimism är också som ett ljus i mörkret när andra tvivlar. Ett bra sätt att underhålla tredje kroppen är genom humor och självdistans, att se på själv realistiskt med kärlek och humor gör gott och ger energi.

Nästa vecka flyttar vi uppmärksamheten till den fjärde kroppen, det meditativa och neutrala sinnet, som mår bra när de två andra aspekterna av sinnet är i harmoni, men om det berättar jag mer nästa veckobrev!
#kundaliniyoga

Site Builder drivs av  Vistaprint