Veckobrev 10&11 VT-17 Fysiska kroppen
 -
RSS

Senaste inläggen

A look at the use of AI in digital mental health
Sömn i midsommartider
Om armhålor och svett
Veckobrev 10&11 VT-17 Fysiska kroppen
Veckobrev 8 VT-17 mer om meditativa sinnet

Kategorier

Ayurveda
Chakra
Deodorant
Detox
Detox Ayurvedisk rening April 2016
Emotionell hälsa
Frekvens, ljud, yoga
Hjärnan
Immunförsvaret
Kost
Kundalini yoga 10 subtila kroppar
Magen
Meditation
Råd för solskydd
Rygghälsa
Sömn
Sömn och stress
Stress och beteende
Tarmflora/inflammation/hjärna sambandet
drivs av

Allt om ett friskt liv

Veckobrev 10&11 VT-17 Fysiska kroppen


Yoga veckobrev 10 & 11

Kropp fem fysiska kroppen

Att få ha tillgång till en mänsklig fysisk kropp är något mycket speciellt enligt yogan. I över 8 miljoner livsexistenser av varierande slag har vi kämpat på, men nu så änteligen nådde vi en utvecklingsnivå redo att köra det mirakel till fordon som en människas kropp är. Betänk alla orimliga processer, funktioner och sammanhang som måste funka för att vi ens ska kunna ta ett steg eller något så basalt som att andas. Hjärnan med dess otal kopplingar och neuroner, kommunikationen som 24/7 pågår i hela organismen. Och i allt detta vår mänsklighet, vår kärlek, glädje, förmåga till fantasi, till att skapa och finna gemensamma mål med andra lika fantastiska varelser. Ja man kan bli ödmjuk för mindre.

Kroppen är nu själens boning, ett riktigt tempel. Med rätt manual och utförande kan vi nu uttrycka och manifestera själens attribut av kärlek, intelligens, glädje, organisation, skapande. Genom kroppen kan vi också jobba igenom det som inte riktigt lirar – känslor ur balans, stress, sjukdom, tankar som drar ned energin. Börja med kroppen och resten följer.

Kroppen är också vår lärare. Vi vet alla hur det känns när något inte är rätt, och även hur det känns när allt verkar stämma och vi kan leva med kraft. Den behöver rätt näring och bränsle, den behöver rörelse och vila, den behöver beröring och trygghet. Kroppen ljuger aldrig, de spända axlarna kommer någonstans ifrån. Lyssna och svara din kropp med vad den behöver. Och alla kroppar behöver sträckas ut varje dag, alla kroppar behöver balans varje dag, alla kroppar behöver riktning, alla kroppar behöver yoga!
#kundaliniyoga
Site Builder drivs av  Vistaprint