Veckobrev 7 Vt-17 Meditativa sinnet
 -
RSS

Senaste inläggen

A look at the use of AI in digital mental health
Sömn i midsommartider
Om armhålor och svett
Veckobrev 10&11 VT-17 Fysiska kroppen
Veckobrev 8 VT-17 mer om meditativa sinnet

Kategorier

Ayurveda
Chakra
Deodorant
Detox
Detox Ayurvedisk rening April 2016
Emotionell hälsa
Frekvens, ljud, yoga
Hjärnan
Immunförsvaret
Kost
Kundalini yoga 10 subtila kroppar
Magen
Meditation
Råd för solskydd
Rygghälsa
Sömn
Sömn och stress
Stress och beteende
Tarmflora/inflammation/hjärna sambandet
drivs av

Allt om ett friskt liv

Veckobrev 7 Vt-17 Meditativa sinnet


Veckobrev 7

Den fjärde kroppen kallas också det meditativa sinnet. Det aktiveras främst genom meditation. Det meditativa sinnet är både beroende av och samspelar med det beskyddande och det positiva sinnet – med ett fungerande meditativt sinne tar man beslut nästan intuitivt – ett övervägande av plus och minus sidor sker automatiskt. En person med ett välutvecklat meditativt sinne är alltid en bra lyssnare. Och om man är i närheten av en person med ett meditativt sinne kan man känna det – man blir själv en del av lugnet, och det är en av gåvorna av ett regelbundet meditationsutövande att kunna påverka sin omgivning på ett positivt sätt.

Med ett meditativt sinne tar man inte kritik personligt, utan reflekterar själv över om det stämmer. Överhuvudtaget hjälper det meditativa neutrala sinnet oss att reflektera och se en större bild av oss själva – motsatsen är ju att färga sina tankar med t ex oro, ilska, rädsla, vilket blir som en självuppfyllande profetia. Riktig styrka är också det meditativa sinnet – styrkan av att förstå vem man är, hur man fungerar, vad man vill utveckla. Svaret är meditation och mer meditation, för att rena tankarna, öppna upp för nya banor, bli mindre styrd av undermedvetna impulser. Men för att meditera bra måste vi ta hand om vår kropp och dess behov – rätt kost, god sömn, positiv livsstil, ett välfungerande endokrint system där hormoner och signalsubstanser jobbar som de ska, skapar harmoni och goda förutsättningar, och där är det yoga övningar som lägger grunden för ett bra hormonsystem.

 

Site Builder drivs av  Vistaprint