Allt om ett friskt liv
 -
RSS

Senaste inläggen

A look at the use of AI in digital mental health
Sömn i midsommartider
Om armhålor och svett
Veckobrev 10&11 VT-17 Fysiska kroppen
Veckobrev 8 VT-17 mer om meditativa sinnet

Kategorier

Ayurveda
Chakra
Deodorant
Detox
Detox Ayurvedisk rening April 2016
Emotionell hälsa
Frekvens, ljud, yoga
Hjärnan
Immunförsvaret
Kost
Kundalini yoga 10 subtila kroppar
Magen
Meditation
Råd för solskydd
Rygghälsa
Sömn
Sömn och stress
Stress och beteende
Tarmflora/inflammation/hjärna sambandet
drivs av

Allt om ett friskt liv

Hjärnan

Yoga veckobrev 9 VT-16 "Neuro nyheter"


Hej och Sat Nam!
Hoppas jag inte tråkar ut er med mer prat om hjärnan men jag tycker det är så intressant och har sådana intressanta kopplingar med det vi gör i yogan. En färsk studie som publicerades bara här om dagen visade att vi blir mer stressade av att inte veta om något obehagligt ska hända än om vi faktiskt vet att det kommer hända. Studien som publicerats i Nature Communications gick till så att försökspersonerna fick gissa om det låg en orm under en hög med stenar.

Yoga veckobrev 1 VT-16


Hej och Sat Nam!

Nu har den härliga vårterminen med yoga kommit igång. Kanske känns kroppen lite ovan vid rörelserna och ställningarna, och sinnet lite otämjt och bångstyrigt. Men allt kommer i sinom tid harmonisera sig vart efter kroppen vågar ta ut svängarna och hjärnaktiveten följer mantra och andning. Som en liten orkester som behöver spela upp sig efter sommaruppehållet är du och ditt fantastiska system av liv, vilket tarvar struktur och harmonisk interaktion för optimalt flöde och uttryck.

Yoga veckobrev 6 VT-15 "Vafför gör de på detta viset?" Om yoga, hjärnan och hela människan


Yoga veckobrev 6 VT-15

”Vafför gör de på detta viset?” – Kundalini Yoga, hjärnan och hela människan
 
Oj oj oj, vilket jätteämne jag tog på mig vid beslutet att försöka förklara kopplingen mellan det vi gör i kundalini yogan och vad som sker i hjärnan, nervsystemet och kroppen. Men jag gör ett tappert försök och först ut på banan är inget mindre än Ego – finns det och i sådanafall vad sker vid yogautövandet?

Yoga veckobrev 5 Vt-15 Yoga + hjärnan

Veckobrev 5 VT-15

Som ni kanske känner till så har jag ju denna termin börjat läsa neuroscience and behaviour (neurovetenskap) med ett amerikanskt universitet. Hjärnan och dess mysterier har länge fascinerat mig och under åren har jag genom självstudier, föreläsningar och kurser tagit reda på så mycket som möjligt. Men som sagt nu har jag tagit det till en ny nivå, även om mitt heuretiska intresse gjorde att jag svarade på universitetets 180 frågor om hjärnans strukturer och dess uppgifter innan jag hunnit få kurslitteraturen ;-)
Site Builder drivs av  Vistaprint