top of page
Search
  • _

Att Yoga


Jul och nyårshelger är över och en ny yogatermin står för dörren. Dörren är kanske en passande metafor - man gläntar på det nya året, öppnar upp och allt är möjligt. Helgernas överflöd har förhoppningsvis gett glädje och värme i både hjärta och mage. Men nu mer än vanligt känns det viktigt och rätt att ta hand om kropp och själ på ett annat sätt där yogan känns som ett naturligt steg i rätt riktning för mer balans och energi igen.


Inför varje termin känner jag som alla andra i läraryrket en blandning av anspänning och eufori. Det är underbart att få lära ut och dela med sig av kunskap man funnit är viktig. Men också ett så stort ansvar - kommer jag göra det här bra, hur ska jag göra, hur ska jag bäst nå fram, duger jag...  Man planerar och brainstormar, vilka pass ska vi göra, vilka meditationer, vad känns rätt och relevant för både gamla som nya elever, vad förväntar de sig och vill ha ut av yogan?


Egentligen handlar yogan bara om upplevelsen, att man upplever och är med i den egna kroppen och sinnet, med humöret och anden sker en förändring, en "shift", något man inte alltid kan eller ska sätta ord på. Det är det som händer med mig när jag yogar, och anledningen till att det är en ovärderlig daglig vana. Jag mår bra, känner mig stark, öppen, levande och kreativ. 


Just detta kreativa är nog ett nyckelord för vad som sker - man skapar, man lever och upplever livet med lite starkare färger och toner. Man blir nära och närvarande i livet, i sig själv som levande i livet, i det som är. Samtidigt förstår man att man till mångt och mycket är konstnären och artisten som trollar fram det som är och sker. Min vibration och syn på det jag ser lockar till sig liknande uppenbarelser. Är mitt hjärta med och värmer med gyllenstrålar eller är det stängt och gör dagen kall och grå?


Hur förmedlar man denna kunskap till andra på ett vettigt sätt? Ja jag kan endast vara budbäraren, dela verktygen och skapa utrymmet och miljön för individen att utforska och utveckla sig själv. Det var där jag själv började, vid tidig ålder när buddistmunkarna gav mig insyn i hur man kan hitta hem till sitt egna sanna jag. Och det är vackert och levande där.


Ja yogan är fysisk och man blir stark och smidig, och man stressar av, och all forskning som görs visar hur viktig och effektiv den är för människokroppen och människosinnet för att erhålla hälsa, må bra och fungera. Och man kan yoga bara av den anledningen. Men den slutliga effekten av yogan, och här inkluderar jag alltid meditation, är ändå att man blir "hel", precis det som yoga betyder - helhet - och det är vackert så, för att vara en riktig verklig människa och hemma i sig själv med närvaro är rent gudomligt.


Så varmt välkomna alla gamla som nya yogaelever - scenen är din, ditt liv är det enda du vet just nu, så ta hand om dig! (med yoga förstås ;) 


Siri Simran Malmhake


Måndagar kl 19.00 Gamla Stan

Tisdagar kl 17.00  Kungsholmen

Start 2 februari 2015

Pris 15 veckor 2300:-

Boka med Siri tel: 0707463960 eller maila till info@simrancenter.com2 views0 comments

Recent Posts

See All

Sömn i midsommartider

Sömn i midsommartider Hur bra funkar din sömn? Sover du gott i 7-8 timmar är det bara att gratulera. Många lider av olika sömnproblem, och vid den här tiden på året med så många timmars dagsljus blir

Om armhålor och svett

Så här i sommartider dyker ofta recept och råd upp om hur man gör egen deodorant på naturliga ingredienser. Jag använder själv inte kommersiell deodorant utan provar olika naturligare alternativ, gör

Comments


bottom of page