top of page
Search
  • _

Hjärtats revolution


Under sommaren har vi "drop-in" yoga på Simran Center på tisdagar. Bra om man är i stan eller vill ta med en vän att prova Kundalini Yoga och dess effekter.

 

 

Förra veckan gjorde vi ett pass för föryngring som stödjer kroppens alla processer och ökar livskraften. Denna vecka (24 juli) gör vi ett pass för hjärtat och det elektromagnetiska fältet.

 

EQ (Emotional Quotient) håller sakta på att bli lika respekterat som IQ. Vetenskapen kan nu visa att neuropeptider inte bara finns i hjärnan utan även i resten av kroppen framförallt i magen och i hjärtat. Förträng dina känslor och du förtränger kroppen vilket förr eller senare resulterar i ohälsa. Våra känslor kommunicerar till oss hela tiden, och stödjer dessutom kommunikation, samarbete och relation mellan människor. Detta är oerhört viktigt för artens överlevnad och vidarutveckling.

 

Läkaren Leonard Laskow upptäckte i sin forskning om känslor och hälsa att sjukdom ofta uppstod om patienten hade svårighet med någon av dessa känslor: att ta emot kärlek, att uppleva njutning, att uttrycka och frigöra ilska, att förlåta, att känna tillit.

 

När jag läste detta insåg jag något jag funderat på en tid. Varför viftar jag bort komplimanger, hittar en rationell orsak till varför någon säger de älskar mig, tror att jag är den som generöst kan slösa med kärlekshandlingar men blir generad när jag ska ta emot?

 

Jag har nu satt igång läkandet. På väggen vid synlig plats sitter affirmationer för att nå det undermedvetna: kärlek finns överallt, jag är öppen för att ta emot kärlek, jag ser kärlek.

 

Yoga och meditation transformerar och öppnar upp. Hjärtchakrat är luftens element, lika oändligt och livsviktigt. Paradigmskiftet som sker nu globalt är en rörelse på ca 40cm, från huvudet till hjärtat. Det är dags att revidera den mekanistiska synen på människan som enbart hyllar det "rationella", skapar separation mellan människor och är egenvinningens ledstjärna.

 

Kanske inte alla vill och kan, men vi är många som vill hela oss själva, våra unga kan ofta se med oförstörd blick och har energin att göra bättre, och våra gamla kan med ålderns erfarenhet förklara vad som är viktigt om vi tar tid att lyssna. Jag tror på oss Homo Sapiens, och artens fortsatta evolution. 

 

 

 

 

0 views0 comments

Recent Posts

See All

A look at the use of AI in digital mental health

Digital access to mental health interventions is becoming more and available, and is predicted to be on the increase. Some of the reasons for its popularity is ease of access and avoiding the stigma o

Sömn i midsommartider

Sömn i midsommartider Hur bra funkar din sömn? Sover du gott i 7-8 timmar är det bara att gratulera. Många lider av olika sömnproblem, och vid den här tiden på året med så många timmars dagsljus blir

Om armhålor och svett

Så här i sommartider dyker ofta recept och råd upp om hur man gör egen deodorant på naturliga ingredienser. Jag använder själv inte kommersiell deodorant utan provar olika naturligare alternativ, gör

Comments


bottom of page