top of page
Search
  • _

I hennes ögon


Häromdagen missade jag ett tillfälle att leva och agera från hjärtat. En tidig söndagmorgon forcerar jag fram genom Södermalms bakgator på väg till något jag beslutat var viktigt. Något andligt. Sådan betydelse hade jag tydligen gett det att det inte var förräns några steg senare mitt medvetande registrerade vad det var jag precis hade sett.

En ung asiatisk kvinna stående i ett fönster med grälla blinkande ljus. Hennes ansikte mosigt och ögonen svullna, blicken så intensivt sorgsen. Jag hade sett den och den skakade mig. Men jag fortsatte som på spår.

Stockholm, Sverige, en tidig öde söndagmorgon, vad hade hänt tjejen. Något stort eller något litet, det får jag aldrig reda på. Men jag hade sett henne, hon blev mitt ansvar, en del av min story som är livet, som vi alla är medförfattare till. 

Men vad jag istället får lära mig är hur jag måste förlåta mig själv - för att jag inte gick tillbaka, vinkade henne att komma ut och berätta varför hon var ledsen, om jag kunde hjälpa på något sätt - helt enkelt följde mitt hjärtas intelligens.

 Vi behöver inte mer skuld som förlamar. Vi behöver älska och acceptera oss själva. Med allt vad det innebär att vara människa. Förlåtelse har en transformerande kvalitet som öppnar och skapar rymd där förut endast fanns tyngd. I det rummet finns möjligheten att den naturliga rytmen av hjärta, hjärna, handling sker instinktivt och naturligt.

Nästa gång är jag med. Är du?

 

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Sömn i midsommartider

Sömn i midsommartider Hur bra funkar din sömn? Sover du gott i 7-8 timmar är det bara att gratulera. Många lider av olika sömnproblem, och vid den här tiden på året med så många timmars dagsljus blir

Om armhålor och svett

Så här i sommartider dyker ofta recept och råd upp om hur man gör egen deodorant på naturliga ingredienser. Jag använder själv inte kommersiell deodorant utan provar olika naturligare alternativ, gör

Comments


bottom of page