top of page
Search
  • _

Lever du i periferin av ditt eget liv?


Var lever du just nu, i ditt eget liv? Grundad och förankrad i dig själv, den du är, det du tror på, din essens - eller med din energi ute i olika draman, krishantering, stressfaktorer, från stund till stund perspektiv? Ett liv ute i periferin av den man är.

 

Yoga kommer från sanskrits "yug" - att förena, föra samman, sammansmälta. I engelskan finner vi ordet "yoke" med samma innebörd. Vad vi strävar att sammanmälta är alla delarna av att vara människa - tanke, kropp, känsla, själ. När dessa är i harmoni har vi en chans att leva i vår fulla potential av den person vi är. Och uttrycka i världen såväl de unika som de gemensamma talanger vi har begåvats med i människorasen.

 

Men ofta är vi väldigt långt från harmoni och yug i det moderna samhället. Genom mitt arbete träffar jag dagligen kvinnor och män som upplevt utbrändhet. "Brända" inifrån och ut av vad de trott varit "måsten". Jag säger trott, därför att en del av återhämtningen sker när man inser att det man trodde att man måste göra och till och med göra bäst, egentligen inte var ett måste. Att det presterande vi jagats av egentligen var en oro för att inte duga. Att inte vara tillräcklig. Att bli upptäckt som en fejk.  Vargarna som flåsade i hälarna kanske egentligen inte var omgivningen eller arbetsgivaren. Det var jag själv - mina tolkningar, min brist på insikt och hälsosamt förhållningssätt till omvärlden.

 

Att lära sig verktygen för stresshantering och självreflektion är att ta riktig kontroll över sitt liv. Bara du har det yttersta ansvaret för din hälsa och ditt liv. Ja, visst kan det få konsekvenser - kanske väljer du att gå iväg från en situation som påverkar negativt, eller att göra på ett annorlunda sätt än tidigare - men även det ger styrka och kraft, att inse att man själv har tagit kontrollen, och att man själv förhåller sig och tar beslut.

 

Yoga och meditation går ut på att du ska bli du. Att du blir förankrad i dig själv, och behåller din kraft, som blir axeln i det roterande yttre livet. Yogan som jag lär ut har dokumenterad effekt. Men den yttersta verifikationen kan bara du ge den genom din personliga upplevelse. Börja lita på dig själv och inse din egen kraft.

2 views0 comments

Recent Posts

See All

A look at the use of AI in digital mental health

Digital access to mental health interventions is becoming more and available, and is predicted to be on the increase. Some of the reasons for its popularity is ease of access and avoiding the stigma o

Sömn i midsommartider

Sömn i midsommartider Hur bra funkar din sömn? Sover du gott i 7-8 timmar är det bara att gratulera. Många lider av olika sömnproblem, och vid den här tiden på året med så många timmars dagsljus blir

Om armhålor och svett

Så här i sommartider dyker ofta recept och råd upp om hur man gör egen deodorant på naturliga ingredienser. Jag använder själv inte kommersiell deodorant utan provar olika naturligare alternativ, gör

Comments


bottom of page